Mangler du en vin til aftensmaden?

Er du på jagt efter den helt rigtige vin til aftensmaden? Det kan være et svært valg, da der findes mange forskellige vine. Du kan vælge mellem alt lige fra rødvin til rosévin, hvidvin og mousserende vin. 

Du kan tilmed også købe alkoholfri vin, hvis du ikke drikker alkohol. Køb her. Her finder du tips, som du bør have in mente, når du skal finde den rette vin til aftensmaden.

Rødvin

Laver du en god bøf til aftensmad, er rødvin et godt valg. Molekylerne i rødvinen sørger for at blødgøre kødet, hvilket frigiver smagen. Derudover går rødvin godt i spænd med forskellige gryderetter.

Hvidvin

Hvidvin er rigtig god til de mere sommerlige retter, da denne vin er frisk og let. Skal du have fisk, pasta med flødesovs eller en eller anden form for syrlig ret, bør du vælge hvidvin. 

Rosévin

Er du ikke vild med hvidvin, kan du i stedet gå med rosévin. Du kan nemlig drikke rosévin til nærmest alle de samme retter, som hvidvin passer godt sammen med. Er der tale om en tør, frugtig og frisk rosévin, er den god til både fisk og skaldyr, salater, retter med grøntsager og så videre.

Mousserende vin

Du behøver ikke kun at nøjes med at drikke mousserende vin til de helt store festlige begivenheder. Kommer venner og familie på besøg til en hyggelig aften derhjemme, kan du sagtens finde den mousserende vin frem. Den kan for eksempel bruges som en form for velkomstdrink. Det vil dine gæster helt bestemt sætte pris på.