Hvor sundt er det at drikke rødvin?

Måske har du op til flere gange, stillet dig selv netop dette spørgsmål? Nogle mennesker mener det er sundt at drikke et glas rødvin om dagen, mens andre mener det direkte modsatte. Men hvad er rigtigt, og hvad er forkert?

Lige her kan du læse mere om, hvad det er rødvinen indeholder, og om hvorfor du altid bør drikke rødvin såsom Valpolicella, med måde.

Fup og fakta

  1. Giver en bedre nattesøvn. Nej, et glas rødvin gør dig ikke til en supersover. Tværtimod skal kroppen, når du sover, i gang med at forbrænde den alkohol, du har indtaget gennem vinen, og dette er med til at give dig en urolig nattesøvn.
  2. Det er godt at drikke rødvin, hvis man er ældre. Dette er til gengæld rigtigt, da rødvin har en positiv effekt på hjertet. Har du hjerte-kar-problemer, og er du oppe i årene, vil rødvin have en positiv effekt på din krop, velvidende at du drikker med måde, og ikke i alt for store mængder. Her vil der nemlig ske det direkte modsatte, da ingen har godt af alkohol i alt for store mængder.
  3. Er det rigtigt at mænd kan tåle mere alkohol? Ja det er rigtigt, fordi mænd generelt er større og mere muskuløse end kvinder. Alkohol er nemlig i stand til at fordele sig rundt i væsken i kroppen, og dette er den primære grund til at mænd, oftest opnår en lavere promille end kvinder, også selvom de drikker nøjagtig samme mængde.