Sådan får du et sundt indeklima

Et sundt indeklima er afgørende for vores sundhed, nattesøvn og dagligdag. Men hvordan skaber man egentligt et sundt indeklima? Et vigtigt punkt er selvfølgelig rengøring, så man får fjernet bakterier og støv. Rengøring af kontaktbare overflader bør ske med rengøringsmidler og desinfektionsservietter, som dræber bakterier. De kan blandt andet fås hos Abbott. Udover rengøring er der andre og vigtige ting du kan gøre, for at skabe et sundt indeklima.

Luft ud ofte

Ikke alle er klar over hvor stor betydning udluftning har, og de fleste glemmer det nok også. Det giver nemlig udskiftning i luften, som er en vigtig del af indeklimaet. Rådet lyder, at man skal lufte ud flere gange om dagen. Med det menes gennemtræk. Det er altså ikke nok blot at åbne et vindue i en ende af boligen. Udluftningen skal gerne være 5-10 minutter af gangen. Du kan ikke lufte for meget ud, så gør det så tit du husker det, men mindst 2-3 gange dagligt. 

Undgå at tørre tøj i boligen

At tørre tøj i boligen er en rigtig dårlig ide. Alt den vanddamp som forlader tøjet, havner i paneler, vægge og tekstiler. Derfor bør du altid hænge tøj til tørre udendørs, og generelt huske at lufte godt ud efter bad og andre aktiviteter som giver fugt. Fugt kan fører til skimmelsvamp, som er sundhedsskadeligt. 

Passende og ensartet temperatur i alle rum

Er der et rum man ikke bruger så ofte, er der mange der vil skrue ned for varmen og lukke døren derindtil. Men det er ikke en god ide. I kolde rum, kommer der også kolde overflader. Kombineres det med fugt, så skabes der kondens på overfladerne, som igen kan give skimmelsvamp. Særligt i soveværelser kan dette være et problem, da mange helst vil sove i et køligt rum. Problemet er at vi mennesker afgiver en masse fugt når vi sover. En løsning er at holde døren åben og dermed udnytte resten af husets størrelse. Husk at luft ud om morgenen i soveværelset, og hold ikke rum koldere end 18-19 grader.